Diamanten

Administrasjonsbygningen til Havila og Havyard er kanskje det mest fotograferte bygget i vår region i den senere tid.

Dette bygget er arkitektonisk veldig spesielt, og det er ikke vanskelig å få assosiasjoner til en diamant når man ser det.

Bygget er oppført i 2007-2008 som kontorbygg. Utførelse i plasstøypt betong, stein og glasfasadar. Samla areal på 2500m2 Arkitekt: Georg Grimstad, Sportøl Arkitekter.

Jeg har hatt mye glede av å ta bilder av dette bygget, og i videoen under ser dere noen av bildene mine. Der er også noen bilder og film fra kronprinsparet sitt besøk i Herøy 25. mai 2012, under fylkesturen med maritimt fokus.

Her er et utdrag fra siden til kongehuset der dei omtaler bygget og den maritime klynga i Møre og Romsdal (http://www.kongehuset.no/c27217/nyhet/vis.html?tid=100908);

“Havilahuset – I dette særprega bygget i naturstein og glas held Havila Shipping til, ein del av den maritime klyngja i Møre og Romsdal. Klyngja er eit nettverk av over 200 bedrifter som gjennom konkurranse og samarbeid har hatt stor suksess som leverandørar av teknologi og utstyr offshore verda over. Dei sysselset om lag 20 000 og legg vekt på størst mogleg produksjon innanlands. På Havilahuset fekk Kronprinsen og Kronprinsessa møte representantar for næringslivet i området og fekk ei orientering om fisket og offshoreverksemda, slik ho var, slik ho er, og slik ho kan bli.”

Besøk også gjerne min portfolio, eller velg blant snarveiene i høyre marg på denne siden.

Ved å klikke på bildet under finner du noen av bildene brukt i videoen i høyoppløslig format:

Besøk også gjerne min portfolio, eller velg blant snarveiene i høyre marg på denne siden.

Del gjerne denne artikkelen med venner og kjente. Og dersom du trenger engelskspråklig variant, skifter du språk i høyre marg før du deler.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Reddit
It's only fair to share...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>