Flåvær – Øyriket i Herøyfjord

Flåvær

Flåvær er en liten gruppe med holmer og skjær i Herøyfjorden i Herøy på Sunnmøre, og omfatter holmene Flåvær, Husholmen, Torvholmen og Varholmen. Øygruppa var bebodd til midt på 1990 tallet.

BILDEGALLERI – For enheter som ikke støtter Flash, slik som iPad,
iPhone, med mer,
klikk på bildet under for å se galleri bildene.

Bildene kan kjøpes innramma, eller som nedlastning fra min hjemmeside.

Flovaer
Klikk på bildet for større kart.

Buda på Flåvær har vært brukt til handel, fiske, butikk og postbygg, og har historiske beskrivelser helt tilbake til tidlig på 1600 tallet. Jektene lå ofte her og venta på bedre vær. I dag blir øya nytta som feriestad av privatpersoner, noen av bygga blir også leid ut til ulike formål.

Klikk på bildene for større versjon.

Flåvær is a small group of islets and rocks in Herøyfjord in the municipality Herøy, located in the county Sunnmøre at the west coast of Norway. It includes the island Flåvær, Husholmen, Torvholmen and Varholmen. The archipelago was inhabited until the mid 1980's | Flåvær er en liten gruppe med holmer og skjær i Herøyfjorden i Herøy på Sunnmøre, og omfatter holmene Flåvær, Husholmen, Torvholmen og Varholmen. Øygruppa var bebodd til midt på 1980 tallet. (DigiArt Kay-Åge Fugledal)

 

Skulebygget på Flåvær vart flytta fra Berge og røyst på øya Flåvær i 1929. Skulen vart først lagd ned i 1961, men senere åpnet for 1 elev i perioden 1981-1984.

Flåvær is a small group of islets and rocks in Herøyfjord in the municipality Herøy, located in the county Sunnmøre at the west coast of Norway. It includes the island Flåvær, Husholmen, Torvholmen and Varholmen. The archipelago was inhabited until the mid 1980's. Here you see the old schoolhouse | Flåvær er en liten gruppe med holmer og skjær i Herøyfjorden i Herøy på Sunnmøre, og omfatter holmene Flåvær, Husholmen, Torvholmen og Varholmen. Øygruppa var bebodd til midt på 1980 tallet. Her ser dere det gamle skolehuset. (Photographer: Kay-Åge Fugledal)

Flåvær is a small group of islets and rocks in Herøyfjord in the municipality Herøy, located in the county Sunnmøre at the west coast of Norway. It includes the island Flåvær, Husholmen, Torvholmen and Varholmen. The archipelago was inhabited until the mid 1980's. Here you see inside the old schoolhouse | Flåvær er en liten gruppe med holmer og skjær i Herøyfjorden i Herøy på Sunnmøre, og omfatter holmene Flåvær, Husholmen, Torvholmen og Varholmen. Øygruppa var bebodd til midt på 1980 tallet. Her ser dere inni det gamle skolehuset. (Photographer: Kay-Åge Fugledal)

Flåvær is a small group of islets and rocks in Herøyfjord in the municipality Herøy, located in the county Sunnmøre at the west coast of Norway. It includes the island Flåvær, Husholmen, Torvholmen and Varholmen. The archipelago was inhabited until the mid 1980's. Here you see the old schoolhouse | Flåvær er en liten gruppe med holmer og skjær i Herøyfjorden i Herøy på Sunnmøre, og omfatter holmene Flåvær, Husholmen, Torvholmen og Varholmen. Øygruppa var bebodd til midt på 1980 tallet. Her ser dere det gamle skolehuset. (Photographer: Kay-Åge Fugledal)

 

Fyret på Flåvær ligger på Varholmen, og vart sett i drift i 1870. Selve lykta er plassert på toppen av fyrvokterboligen. I 1914 vart fyrbygningen ombygd, og det vart sett inn en ny lykt, og lyshøyden vart økt med 1,1 meter til 16,8 meter over havet. I 1952 fikk fyret elektrisk strøm, og som reservekilde vart det installert dieselmotor som generator. Fyret vart senere avbemannet og automatisert i 1979.

Flåvær is a small group of islets and rocks in Herøyfjord in the municipality Herøy, located in the county Sunnmøre at the west coast of Norway. It includes the island Flåvær, Husholmen, Torvholmen and Varholmen. The archipelago was inhabited until the mid 1980's | Flåvær er en liten gruppe med holmer og skjær i Herøyfjorden i Herøy på Sunnmøre, og omfatter holmene Flåvær, Husholmen, Torvholmen og Varholmen. Øygruppa var bebodd til midt på 1980 tallet. (DigiArt Kay-Åge Fugledal)

Flåvær Lighthouse is located on the small island Varholmen, which is one of several islands called Flåvær. The lighthouse was put into service 1870 and automated and unmanned in 1979. Flåvær is located on the vestern part of Norway, southwest of Fosnavåg. This is a high resolution picture, stiched together by 9 single exposures | Flåvær Fyrstasjon ligger på den vesle øya Varholmen, som er en del av øygruppa Flåvær. Fyrstasjonen vart sett i drift i 1870, og automatisert og ubemanna fra 1979. Flåvær er lokalisert på vestkysten av Norge, sørvest for Fosnavåg. Dette er et høyoppløslig bilde, sett sammen av 9 enkelteksponeringer. (Kay-Åge Fugledal)

Besøk også gjerne min portfolio, eller velg blant snarveiene i høyre marg på denne siden. Du er også hjertelig velkommen til å abonnere på min blogg, samt dele, kommentere og like mine bilder ved å bruke de sosiale verktøyene på mine sider.

Digiart kan du finne på Facebook her; http://www.facebook.com/DigiArt.no

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Reddit
It's only fair to share...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>