Fotograf Ole Jørgen Liodden vant prestisjetung pris

Konkurransen Wildlife Photographer of the Year 2012 mottok 48.000 bilder fra profesjonelle fotografer og seriøse amatører fra 93 land.

Fembarnsfaren fra «Ørneredet» i Nes i Ådal vant kategorien «Animals in their Environment» med et bilde fra Svalbard av en isbjørn på et isflak.

For 48. gang ble årets beste naturbilder kåret denne uken i det som mange kaller naturfotografiets “Oscar.” Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year er blant verdens mest prestisjetunge i sitt slag, og har tradisjonelt stor norsk deltakelse.

I årets utgave gikk Ole Jørgen Liodden helt til topps i kategorien Animals in Their Environment med bildet Living on Thin Ice. Bildet viser en isbjørn på et isflak og ble tatt under en ekspedisjon han ledet til Svalbard.

Bjørnen gikk opp på et isflak og alt stemte, bjørnesporene, posituren til bjørnen, isflakene og øya i bakgrunnen. Jeg har vært 15 ganger til Svalbard og drømt om en situasjon som dette, da er det artig at det skjer, forteller Liodden til foto.no.
På nettsiden til konkurransen forteller Liodden at to uker etter at bildet ble tatt hadde isen rundt Svalbard smeltet, noe som var uvanlig tidlig sammenlignet med tidligere år.

Jeg håper bildet også får folk til å tenke på et miljø som forsvinner raskere enn de fleste av oss tror og å forstå hvilken skummel fremtid de fleste isbjørner har i vente, med stadig tynnere is eller ingen is i det hele tatt, forteller han.
Liodden fikk to priser også i fjorårets konkurranse.

Her er omtalen fra konkuransenettsida;

Ole Jørgen Liodden (Norway) – Living on thin ice
Ole had photographed polar bears more than a hundred times before around the islands of Svalbard, northern Norway, but on this particular summer evening, everything came together to sum up the bear and its ice environment. ‘The landscape, the shape of the ice floe, the shape of the bear and the footprints were just perfect,’ says Ole. Drifting ice is normal for midsummer in the region. But, says Ole, two weeks later, all the ice around Svalbard had melted, much earlier than in previous years. ‘I hope the picture also makes people think about an environment that is disappearing faster than most of us realise and appreciate the scary future most polar bears are facing, with ever-thinner ice or no ice at all.’

Nikon D3S + 14-24mm f2.8 lens; 1/400 sec at f11; ISO 1000.

Her er nettsida til Ole Jørgen Liodden.

 

Besøk også gjerne min portfolio, eller velg blant snarveiene i høyre marg på denne siden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Reddit
It's only fair to share...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>